tirsdag 3. april 2012

Verdens vanndag og familiebesøk!

22 mars var verdens vanndag og det ble feiret med vannkappløp i baljer mellom gatene i Belén. Alle av barna som ønsket å være med, kunne svømme og hadde med seg en stor nok balje, fikk delta. Med både deltakere og heia-gjeng på plass, begynte konkurransens mange runder, med både semifinaler og finaler for to ulike klasser (store og små barn).
Noen kom ikke helt frem til mål fordi transporten deres sank, men alle koste seg helmaks og det ble masse bading og heiarop. Den solfylte ettermiddagen endte med premieutdeling, noen klaprende tenner og stor applaus.



Forrige uke fikk vi gjensyn med både familien Solberg og Bjønness, så har vært og sett på det meste som Iquitos har å by på. Inkludert jungeltur med fisking, bading i Amazonas og overnatting blant endel skumle (og farlige) edderkopper (sov i hus med myggnetting, men det stopper ikke de ulike krypdyrene), sommerfuglfarm, båttur i Belén, deltagelse på aktivitetene til Crea Belén, avslappning i hengekøyer, henging på el Boulevard og utallige mototaxi-turer. Koste oss masse!
Ellen og Ida (Maia's søster) på båttur på Amazonas

Ellen får teste blåsevåpen

Når vi kom tilbake på jobb ble det også klart at det har regnet så mye og vannet har steget enormt, så mange av familiene i Belén må evakueres. Mange lever nå helt opp mot taket sitt, etter å ha bygget nytt gulv både to og tre ganger. Skolene har begynt å ta inn vann og det er mulig at undervisningen ikke kan fortsette før mai/juni. Aktivitetene til Crea Belén er for tiden satt på pause siden mange av lokalene er oversvømt og mange av familiene er på flyttefot.


Nå er det straks påske og vi er innstilt på å utnytte alt Iquitos har, etterhvert som ukene vi har igjen begynner å gå mot slutten.

God påske til alle i både kalde og varme strøk!

1 kommentar:

  1. Det var kjekt for oss gamle å få komme å se hvordan dere jobber. Me e stolte over dei tøffe jentene me har. Takk for en fin uke, mange opplevelser, uforglemmelige turer og gode stunder. Gamlingane Sten og Else

    SvarSlett